Veliko nevrijeme pogodilo Bosansku Krupu

Vijesti 27. jul 201813:55 > 14:00
Općina Bosanska Krupa

Proteklu noć je Bosansku Krupu pogodilo nevrijeme praćeno jakom i obilnom kišom, vjetrom i ledom. Najveće štete pretrpilo je područje Bosanske Otoke, naselja poput Ljusine, Baštre, Kajteza, Crkvine, Ćevanuša.

Općina Bosanska Krupa
Općina Bosanska Krupa, ilustracija
Općina Bosanska Krupa
Općina Bosanska Krupa
Općina Bosanska Krupa

  Bujice koje je stvorila kiša prodrle su u stambene objekte, uništile usjeve, doslovno cijele plantaže krastavaca, malina i kukuruza, pokrenule klizišta, odnijele nasip na putevima pa čak i potporne betonske zidove.

Prema prvim procjenama na terenu štete su ogromne, najveće na putnoj infrastrukturi i poljoprivrednim usjevima. Sve raspoložive ekipe su na terenu, utvrđuje se činjenično stanje i vrše preventivne mjere kako bi se normalizirala situacija.

“Obišli smo lokacije koje su pretrpile ozbiljne štete. Lično sam se uvjerio da je voda doslovno poharala pojedine usjeve, uništila lokalne puteve, a najviše me je iznenadila činjenica da je zajedno s vjetrom desetine metara nosila mješalice za beton i srušila potporni zid dug deset metara“, istakao je načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i naglasio da je sada prioritet puteve učiniti prohodnim i sanirati štete koje su pričinjene na stambenim objektima.

Povrijeđenih osoba, prema dosadašnjim izvještajima, nije bilo, navedeno je na portalu općine Bosanska Krupa.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.