Učenici osnovne škole u Bočinji dobili muzičke instrumente

Vijesti 24. feb 201514:41 > 14:44
Zasvakodijete.ba

U organizaciji osnovne škole "Isak Samokovlija" u Sarajevu, UNICEF-a u BiH i portala ZaSvakoDijete.ba učenici osnovne škole u Bočinji kod Maglaja dobili su gitaru, sintisajzer, kompjuter i školski pribor.

Samo nekoliko minuta nakon postavljanja sintisajzera i raspakivanja gitare osnovnom školom u Bočinji pored Maglaja počela je pjesma.

Učenik osnovne škole Uzejir je počeo pjevati “Kad ja pođoh, na Bembašu…”, nastavnica muzičkog, Nizama Aliustić, ga je pratila na sintisajzeru, a zatim su sva djeca horski počeli pjevati.

Sintizajzer su, skupa sa školskim priborom i kompjuterom, poslali učenici osnovne škole ‘Isak Samokovlija’, prijevoz organizirao UNICEF BiH, u putu se ‘priključila’ i gitara.

Ponijeću gitaru kući da je pokažem mami, pa ću je vratiti u školu da svi sviraju”, kazao nam je oduševljeni Omer nakon što je isprobao svirati na gitari, a oduševljenje nije krio ni njegov brat Faris. Fatima je prva zauzela mjesto pored sintisajzera.

Zasvakodijete.ba
Zasvakodijete.ba
Zasvakodijete.ba
Zasvakodijete.ba
Zasvakodijete.ba

Učiteljice, hoću li samo ja svirati na ovom klaviru ili će svirati i ostali?”, pitala je oduševljena Fatima.

Daću i ostalima da sviraju, ali ja prva”, kazala nam je Fatima koja se nije odvajala od crno-bijelih tipki koje su joj zaokupile pažnju, kao i ostalima.

Svi su redom isprobavali instrumente, gitaru i sintisajzer su probali Vaso, Umejma, Mladen… i škola je bila puna graje, nota i pjesme.

Učiteljice Amira Softić i Meldina Hasić vrijedno rade sa djevojčicama i dječacima u Bočinji.

Škola sa desetak učionica koja je nekada bila osmogodišnja danas funkcioniše u samo dvije učionice u kojima su smještena kombinovana odjeljenja.

Više pročitajte na zasvakodijete.ba