Listo najavio oproštaj

Vijesti 29. jul 201820:15 > 20:17
FENA/Mario Obrdalj

Šampion tradicionalnih 452. visinskih skokova sa Starog mosta u Mostaru u kategoriji „Let“ Lorens Listo koji je osvojio danas dvanaestu titulu popularne „Mostarske laste“ nakon preuzimanja pehara najavio je za sljedeću godinu oproštaj od skokova.

“Živim za skokove zadnjih 20 godina i meni svaka godina znači puno. Tako da, kao što sam najavio ako pobijedim ove godine pobijedio sam, a iduća bi najvjerojatnije mogla biti oproštajna”, kazao je Listo nakon preuzimanja pobjedničkog pehara ispod Starog mosta.

Ako dogodine osvoji ponovno titulu prvaka Lorens Listo imat će isti broj pobjeda kao legendarni Emir Balić koji je oborio rekord s 13 pobjeda.

No, Balić smatra da je Listo još i bolji od njega i da bi trebao obarati novi rekord.

“Lorens Listo je najbolji skakač u cijeloj bivšoj Jugoslaviji. On je bolji i od mene”, ustvrdio je Balić.

Ovogodišnja pobjeda od posebnog značaja je i za šampiona skokova na noge kojom se po šesti put okrunio Igor Kazić.

“Očekivao sam pobjedu kao i svake godine i zaista sam se jako puno trudio da po šesti put osvojim naslov prvaka”, kazao je Kazić nakon preuzimanja pehara.

Ističe kako tri do četiri puta dnevno skače sa Starog mosta ali pred skokove uvijek ima tremu koja na njega pozitivno utječe. Ove godine je to bilo posebno jer kako ističe očekuje prinovu u obitelji.

Natjecatelji su se za titulu najboljeg borili u dvije kategorije, a kategoriji skokova na noge nastupilo je 18 skakača iz regije, dok su u kategoriji skokova na glavu – stil „Let“, za titulu najbolje „Mostarske laste“ sa Starog mosta skočila su 22 natjecatelja.

U pauzi između dva natjecateljska dijela održani su revijalni skokovi veterana, a cijela manifestacija koja je danas Mostar učinila središtem javnosti će biti završena navečer tradicionalnim skokovima s bakljama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.