Premijer USK Husein Rošić obišao povrijeđene radnike

Vijesti 03. aug 201815:05 > 15:08
Vlada USK

Premijer Unsko-sanskog kantona Husein Rošić posjetio je danas povrijeđene u jučerašnjoj nesreći u Hidroelektrani Una Kostela koji su smješteni u Kantonalnu bolnicu ”Dr. Irfan Ljubijankić”. Tri radnika su poginula, dok su četvorica zadobila povrede.

“Želim se prije svega zahvaliti medicinarima na velikoj požrtvovanosti koju su pokazali tokom akcije spašavanja. Četvorici njih je ukazana medicinska pomoć i oni su sad izvan životne opasnosti, isto kao i četvrti radnik. Bio sam jutros i u samoj Hidroelektrani gdje još uvijek traju istražne radnje oko uzroka ove tragedije. Sigurnost radnika mora biti na prvom mjestu svakoj javnoj kompaniji i očekujem da će istraga otkriti eventualne propuste”, izjavio je premijer USK.

Ovom prilikom Rošić je izrazio saučešće porodicama poginulih radnika.

“Danas u poslijepodnevnim satima planiram obići porodice stradalih da im lično izrazim moje saučešće. Porodice trojice Bišćana Seada Mujića, Elvisa Salihodžića i Admira Mulića mogu računati na podršku Vlade Unsko-sanskog kantona i moju ličnu”, ekao je, te najavio da će dan dženaze poginulim radnicima biti proglašen danom žalosti na području Unsko-sanskog kantona.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.