Dodik: Izetbegović već posprema svoje istanbulsko sjedište

Vijesti 03. aug 201817:07 > 17:12
N1

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, izjavio je da je "Bakir Izetbegović odlazeći političar, koji sprema istanbulsko sjedište da bi zbrisao odavde".

Dodik je to kazao kao komentar na Izetbegovićevu izjavu o namjenskoj industriji u BiH koju je dao za N1.

“Oni nabavljaju avione, raketne sisteme, hvališu se s time, i Srbija i Hrvatska. Kad ja kažem da ćemo mi ojačati našu namjensku proizvodnju, onda kažu da se pripremam za rat. Nevjerovatno je kako se taj pokušava taj dvostruki standard primijeniti kad su u pitanju patrioti Bosne i Hercegovine”, kazao je Izetbegović dodavši:

“Namjenska industrija već takva da nikad nam se više ne može desiti 1992. godina. Da je sad 1992. godina, mi imamo toliko toga u BiH da se možemo odbraniti.”

Dodik je odgovorio: “To je pucanje u prazno, Bakir Izetbegović i njegova priča. On je odlazeći političar.”

“Ono što ja znam, ne znam za tu njegovu izjavu, ali, znate mi smo političari i dobijemo neke informacije, a ja sam mogao da vidim u naznakama, koje dobijamo od obavještajnih izvora, različitih, da Bakir Izetbegović već posprema svoje istanbulsko sjedište za porodicu, da bi eventualno – ako se ne daj Bože njemu nešto desi – da bi zbrisao odavde. Eto koliko on voli ovo sve”.

Milorad Dodik danas boravi u Istočnom Sarajevu, gdje je uručio ključeve od stana Slađani Crkvenjaš, samohranoj majci troje djece.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.