Jerlagić za N1: Republika Srpska je pred stečajem

Vijesti 13. aug 201808:07 > 08:10
N1

Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i kandidat za bošnjačkog člana državnog Predsjedništva, kazao je jutros za N1 da je Republika Srpska ''pred stečajem'' i da predsjednik ovog entiteta Milorad Dodik podiže tenzije pred izbore.

Prema njegovom mišljenju, povezivanje Bosne i Hercegovine s Kosovom je neutemeljeno.

‘Dodik nema novih tema, sve je pusto, entitet pred stečajem finansijski gledano. Uvijek podiže tenzije pred izbore praveći nekakve spojene posude, nema nikakve razmjene teritorija, Bosna i Hercegovina je jedinstvena i međunarodno priznata država. Povezivanje Bosne i Hercegovine s Kosovom nema mogućnosti i veze. Postoje patrioti Bosne i Hercegovine koji to neće dozvoliti”, naglasio je Jerlagić za N1.

Vrijeme je da se političarima koji su na vlasti, pokaže ”crveni karton”, rekao je Jerlagić.

‘Nažalost, građani Bosne i Hercegovine bi valjda trebali da uvide da ovi ljudi koji ih vode 15-20 godina, su našu djecu otjerali iz Bosne i Hercegovine. 150.000-200.000 mladih je otišlo zbog takvih tema. Vrijeme je da se sedmog oktobra nekome pokaže crveni karton i da se ovaj prostor oslobodi i da se da prilika ljudima koji će povesti Bosnu i Hercegovinu”, poručio je on.

Jerlagić je kazao da je Bosna i Hercegovina propustila veliku priliku propuštajući energetske projekte koje je pripremila Stranka za Bosnu i Hercegovinu.

”Sjetimo se velikih energetskih projekata koje je pripremila Stranka za Bosnu i Hercegovinu od sedam milijardi koje su trebale dovesti novu snagu, veliki infrastrukturni projekti i javni radovi, tu su bile kompanije iz Evropske unije, iz Kazahstana. Mislim da je to jedna od najvećih grešaka u modernoj Bosne i Hercegovine što se nije dala prilika da se tih sedam milijardi upumpaju u BiH. To bi bio pokazatelj da ovdje ima ambijenta i pozitivne klime. Danas tapkamo u mjestu već deset godina”, naglasio je Jerlagić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.