Inicijativa za posebnu sjednicu NSRS o slučaju Dragičević

Vijesti 22. aug 201813:38 > 13:44
N1

Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske uputili su danas najvišoj zakonodavnoj instituciji zahtjev za sazivanje posebne sjednice o tragično stradalom Davidu Dragičeviću.

Poslanik u Klubu poslanika PDP-a Adam Šukalo istakao je da je opozicija prikupila potpise trećine poslanika i da bi posebna sjednica trebalo da bude održana u narednih 10 dana.

“Materijal koji ćemo predati nosi naziv ‘Neustavno i nezakonito postupanje pojedinaca u institucijama Republike Srpske povodom ubistva Davida Dragičevića’. Ova sjednica je od suštinske važnosti u kontekstu priče o vladavini prava, jer je činjenica da su institucije Srpske podbacile kada je riječ o istrazi u ovom slučaju”, rekao je Šukalo na konferenciji za novinare u Banjaluci i naveo da 150 dana nisu otkriveni počinioci krivičnog djela.

On tvrdi da je, najava predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da bi mogla biti raspisana nagrada od 500.000 KM za one koji dostave saznanja o navedenom slučaju, još jedan od dokaza da su, kako kaže, institucije Srpske uzurpirane i da ovako nešto nije propisano Ustavom i zakonima.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nedeljko Glamočak naglasio je da institucije Srpske moraju procesuirati odgovorne za smrt Davida Dragičevića.

“Nažalost, ovaj slučaj je izazvao konfuziju u institucijama Srpske. One su izašle iz ustavnih i zakonskih rješenja, što mora biti promijenjeno. Očekujemo da ovaj slučaj bude riješen i to je u interesu prava i pravde”, rekao je Glamočak.

Poslanik Napredne Srpske Goran Đorđić kaže da opozicija traži posebnu skupštinsku sjednicu kako bi bila utvrđeno zašto su institucije zakazale u rješavanju navedenog slučaja.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas da građane interesuje istina u vezi sa slučajem “Dragičević”, ali da parlament Srpske nije mjesto gdje se to može postići.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.