Počelo izvlačenje vagona nakon sudara vozova kod Jablanice

Vijesti 23. aug 201814:25 > 14:28
N1

U sudaru dva teretna voza, smrtno su stradali uposlenici Željeznica FBiH, T.F. (1971.g.) i Č. J. (1986.g.), dok je mašinovođa K. H. (1983.g.) zadobio teške tjelesne povrede i prebačen je u bolnicu u Mostaru, navodi se u saopćenju Željeznica FBiH.

U toku je proces izvlačenja vagona, a kako su nam kazali radnici Željeznica FBiH koji se nalaze na terenu u pitanju je kompleksan proces izvlačenja, s obzirom na to sa su pojedini vagoni iskočili iz tračnica, pa ih je potrebno po jednog izvlačiti.

Radi se o ukupno 54 vagona.

Također, reporterka Đenana Kaminić u Jablanici je razgovarala sa očevicima stravične željezničke nesreće koja se dogodila u Jablanici, gdje su stradale dvije osobe.

N1
N1
N1
N1

“Mi smo bili u čaršiji. Mislili smo da je auto, onda smo svi izletili. Bilo je strašno, pod stresom sam još. Nismo spavali cijelu noć. Do dva sata su izvlačili ljude i pomagali tamo”, kazala je Nezira Maslo.

“Oko 11 sati smo čuli strašan udar. Eksplozija. Iskočio sam iz kuće. Čuo sam jaukanje. Jedan je iskočio iz voza, tražio sam odmah pomoć. Dosta ljudi je došlo. Ja sam bio tamo do 2 sata. Jedan je ostao živ, noge polomljene, ali ostao je živ”, izjavio je Hivzija Tufek, očevidac nesreće.

Podsjećamo, u srijedu, 22. augusta u 23:10 došlo je do sudara dva voza kod Željezničke stanice u Jablanici. Dvije osobe su stradale, jedna je teže povrijeđena i nalazi se na zbrinjavanju u bolnici u Mostaru.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.