Izetbegović: Nikada nećemo zaboraviti prijateljstvo McCaina

Vijesti 26. aug 201814:03 > 14:06
N1

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović uputio saučešće povodom smrti američkog senatora Johna McCaina.

“Duboko sam ožalošćen smrću senatora Johna McCaina. Bosna i Hercegovina i njen narod izgubili su velikog prijatelja koji je čvrsto bio uz nas u sudbonosnim trenucima borbe za opstanak. Nikada nećemo zaboraviti njegovo prijateljstvo. U ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime upućujem iskreno saučešće porodici senatora McCaina i  američkom narodu”, poručio je Izetbegović.

Republikanski senator John McCain premio je u 81. godini života nakon borbe protiv rijetkog i agresivnog oblika tumora mozga. Bivšem kandidatu za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država ova vrsta tumora dijagnosticirana je prošlog ljeta.

Senator McCain politikom se počeo baviti 1980. godine. U Predstavnički dom izabran je u novembru 1982. godine, a u Senat 1986. godine. Na predsjedničkim izborima 2008. godine izgubio je od Baracka Obame. 

U aprilu prošle godine McCain je posjetio Bosnu i Hercegovinu kada je pohvalio napredak BiH u borbi protiv terorizma te izrazio nadu da će se što prije priključiti Evropskoj uniji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.