Izetbegović u Jordanu najavio avio liniju Sarajevo – Aman

Vijesti 28. avg 201817:38 > 17:40
Izvor: Fena

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović razgovarao je s premijerom Hašemitske Kraljevine Jordan Omarom Razzazom i ministrom vanjskih poslova Aymanom Safadijem o političkoj situaciju u BiH i Jordanu, te o odnosima u ovoj regiji i na Bliskom Istoku.

 Tokom razgovora su naglašeni prijateljski odnosi BiH i Hašemitske Kraljevine Jordan te konstatirano da su bilateralni odnosi dobri, ali i da postoji prostor za značajno unapređenje ekonomskih odnosa, naročito u oblastima poljoprivrede, farmaceutske industrije i turizma.

Istaknuto je da bi razvijanju boljih ekonomskih odnosa doprinijelo uspostavljanje aviolinije Sarajevo – Aman, u skladu s ranije potpisanim sporazumima između BiH i Jordana o aviosaobraćaju i turizmu.

Za sutra je planiran nastavak radne posjete i susret sa kraljem Jordana Abdulahom II, a nakon radne posjete Jordanu, delegacija Predsjedništva BiH otputovat će u zvaničnu posjetu Državi Palestini, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

U delegaciji Predsjedništva BiH bili su Zoran Đerić, savjetnik člana Predsjedništva BiH iz RS Mladena Ivanića i Igor Planinić, savjetnik hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.