Bećirović: Hvala građanima i načelnicima Krajine na podršci

Vijesti 30. avg 201809:33 > 09:41
Podijeli:
Izvor: SDP BiH

Kandidat SDP-a BiH za člana Predsjedništva BiH, Denis Bećirović, u Cazinu se na početku svog obraćanja zahvalio građanima Krajine na podršci kandidaturi.

“Zahvaljujem Krajišnicima na snažnoj podršci, krajiškim gradonačelnicima i načelnicima a posebno narodu naše ponosne bosanske Krajine. Vaša iskrena podrška koju osjetim na svakom koraku je ogroman poticaj za moj dalji rad”.

U obraćanju, Bećirović je izjavio da autoput do Krajine mora biti izgrađen u što kraćem roku:

“Dobro je graditi putnu komunikaciju i prema istoku, ali je još važnije graditi autoput ka zapadu, a putevi na zapad vode preko Krajine”.

Bećirović je naglasio da “put do Krajine mora biti izgrađen ne samo zbog toga što ćemo se tako još čvršće povezati sa Evropskom unijom, nego zato što ćemo tako povezati krajnji zapad naše zemlje sa njenom unutrašnjosti. Autoput nije samo sredstvo ekonomskog oporavka, nego i pune teritorijalne integracije i povezivanja svih krajeva naše domovine“.

“Autoputem kroz Krajinu bitno će se poboljšati ekonomska perspektiva ovog dijela Bosne i Hercegovine, jer izgradnja putne infrastrukture podrazumijeva masovne radove i kreiranje novih radnih mjesta. Gradnja autoputa nije stvar izbora nego je nužnost”, dodao je Bećirović.

U konačnici, Denis Bećirović je konstatovao da “u Bosni i Hercegovini moramo pokazati da imamo snage i znanja da izgradimo našu zemlju. U suprotnom, autoput će biti samo jednostavnije sredstvo odlaska mladih na zapad. Taj negativni trend moramo spriječiti i zaustaviti. To ćemo učiniti samo ako putevima prema Zapadu budu vozili kamioni natovareni našim izvoznim proizvodima, a ne automobili sa porodicama koje odlaze iz Bosne i Hercegovine”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.