Zahtjevi novinara nakon napada na Vladimira Kovačevića

Vijesti 03. sep 201812:20 > 12:25
N1

Članovi Upravnog odbora Kluba novinara Banjaluka nakon sastanka usvojili su zaključke o daljim aktivnostima nakon napada na novinara Vladimira Kovačevića.

Tema razgovora, kako se navodi u saopštenju Kluba novinara Banjaluka, bile su informacije iz Policijske uprave Banjaluka da su predali Izvještaj nadležnom tužilaštvu u vezi sa ovim slučajem. Usvojeni su i zaključci o daljim aktivnostima Kluba i novinarske zajednice.

Klub novinara će svake sedmice organizovati sastanak sa kolegama kako bi razmotrili informacije nadležnih o ovom slučaju i eventualne aktivnosti Kluba, kao podrška Vladimiru Kovačeviću.

Upravni odbor Kluba novinara pozvao je sve medije, a naročito javne servise, da prestanu da prenose tekstove tabloidnih i portala bez impresuma, bez provjerenih činjenica uz napomenu da i takvi tekstovi stavljaju metu na pojedine medije i novinare, kao i izjave funkcionera, navodi se u obavijesti.

U toku su i konsultacije sa pravnicima za podnošenje prijava protiv svih koji pravdaju napad na kolegu Kovačevića i novinare uopšte tekstovima, statusima i objavama na društvenim mrežama. Iz Kluba novinara naglašavaju da se to naročito odnosi na visoke funkcionere vladajućih stranaka, te kandidate na predstojećim opštim izborima, navodi se na koncu saopštenja za medije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.