Sabahudin Topalbećirević će komentarisati mečeve Zmajeva

Vijesti 04. sep 201809:17 > 09:20
Pink BH

Komentator mečeva fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine na Pink BH bit će Sabahudin Topalbećirević, dugogodišnji bh. sportski novinar i komentator, potvrđeno je iz ove TV kuće.

Kao što je od ranije poznato – Pink BH će ekskluzivno prenositi sve utakmice fudbalske reprezentacije BiH na svim takmičenjima u naredne četiri godine.

Gledaoci će moći će uživati u vrhunskim sportskim poslasticama, utakmicama kvalifikacija za UEFA Evropsko prvenstvo 2020., kvalifikacije za FIFA Svjetsko fudbalsko prvenstvo 2022., utakmice UEFA Evropskog prvenstva 2020., kao i UEFA-inu Ligu nacija.

„Ovo je velika stvar za Bosnu i Hercegovinu, Pink BH, ali i za navijače BiH. Zato što ćemo u sljedeće četiri godine imati reprezentaciju na jednom mjestu, na jednom kanalu. Pratit ćemo prvo Ligu nacija, jedno novo takmičenje koje će donijeti neka nova uzbuđenja, potom kvalifikacije za UEFA Evropsko prvenstvo 2020., kvalifikacije za FIFA Svjetsko fudbalsko prvenstvo 2022., utakmice UEFA Evropskog prvenstva 2020. Mislim da svi zajedno možemo biti sretni”, rekao je.

“Sa velikim uzbuđenjem očekujemo nastupe naše reprezentacije u svim ovim takmičenjima i nadamo se da će naši gledaoci biti zadovoljni kako ćemo sve realizirati. Nadam se pobjedama, emocijama koje nikada nisu nedostajale u mojim prijenosima kada je Bosna i Hercegovina u pitanju. Hvala ljudima koji su me se sjetili, ja obećavam spektakularne prijenose, kao nekada“, kazao je Topalbećirević

Prvi meč Lige nacija BiH igra u subotu, 8. septembra. U 15:00 sati u Belfastu igraju Sjeverna Irska – BiH, a tri dana kasnije, na Bilinom Polju u Zenici Zmajevi će dočekati Austriju.

Meč je na rasporedu u 20:45 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.