"Drago mi je što Pacoli nije došao, on je Dodikov prijatelj"

Vijesti 06. sep 201812:40 > 12:44
N1

Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a i kandidat za predsjednika Republike Srpske, kazao je da mu je drago što Bedžet Pacoli nije došao u Banjaluku - jer je on jedan od najvećih prijatelja Milorada Dodika.

N1

Podsjećamo, Pacoli, koji je ministar vanjskih poslova Kosova, otkazao je učešće na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica SEECP u Banjaluci.

Na press-konferenciji u Banjaluci – Govedarica je kazao:

VEZANA VIJEST

“Drago mi je što Pacoli nije došao u Banjaluku. Ne bih volio da ga vidim u Banjaluci. Razgovarao sam sa Mektićem, Crnadkom, jasna je regionalna inicijativa. Pacoli je jedan od najvećih prijatelja Milorada Dodika”, poručio je Govedarica.

On je odgovarajući na pitanja novinara kazao da navija za demokratske izbore u oktobru, te da će voditi kampanju “dostojnu ljudi”.

Demantovao je sve navode oko prisluškivanja Dodika i Vučića, rekavši da je to informacija iz 2015. koja se pojavljuje sada.

“To je poznato svima, prisluškivanja nije bilo. To je ono o čemu sam govorio, laži i politički spinovi. Početak prljave kampanje”, izjavio je.

Komentarisao je i sigurnosnu situaciju u Banjaluci, rekavši da taj grad podsjeća sada na Chicago 20. godina prošlog vijeka, a sve to u svjetlu ubistva koje se dogodilo u noći sa srijede na četvrtak 6. septembra.

“Izgubljen je život u Banjaluci. Čin koji kao i mnogi demantuju predsjednika Republike Srpske da je stanje na zadovoljavajućem nivou. Banjaluka liči na Chicago 20. godina prošlog vijeka. Ko to ne vidi – živi u ružičastom svijetu”.

“Šta treba da se dogodi da vlast prizna da bezbjednost nije na zadovoljavajućem nivou. Ispaljuju se zolje, ubijaju se studenti, drugi građani. Nije dobro. Banjaluka djeluje kao grad na divljem zapadu”, rekao je Govedarica novinarima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.