Zagreb: Knezović optužen za ubistvo Vedrana Puljića

Vijesti 27. feb 201512:31 > 12:33
Arhiva

Jučer je u Zagrebu Županijsko državno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Olivera Knezovića koji je optužen da je u Širokom Brijegu 4. oktobra 2009. godine oteo pištolj pripadniku policije i ubio Vedrana Puljića, navijača FK Sarajevo, piše Novilist.hr

Također, tereti s da je pokušao ubiti još šest pripadnika “Hordi Zla” u krvavim neredima pored stadiona Pecara.

Vedran Puljić je preminuo na mjestu nakon što ga je Knezović pogodio hicem u glavu. Dvojica navijača koja su ranjena u predjelu noge i grudnog koša borila su se za život, dok su ostala četvorica navijača iz Sarajeva ranjena u ruku, nogu, potkoljenicu i natkoljenicu.

https://youtube.com/watch?v=bFS6vThWYWI

Knezović se tereti da je ispalio deset hitaca sa udaljenosti od 54,5 metra u ljude ispred stadiona.

Prema navodima optužnice 4. oktobra 2009. godine oko 15:25 sati policijskom službeniku MUP-a ZHK-a Knezović je oteo službeni pištolj i s njim pucao prema grupi navijača Sarajeva.

Oliver Knezović je pola sata iza ponoći tog dana pobjegao iz prostorija MUP-a ZHK-a, pored brojnih pripadnika policije i otišao u Hrvatsku.

Podsjećamo, 21. novembra 2011. godine deset navijača Sarajeva je osuđeno na ukupno 47 mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u paljevini, oštećenju privatne imovine i napada na službene osobe tokom nereda u hercegovačkom gradu.

Optužnicu možete pročitati ovdje.