Čović u Ravnom: Sve strahote Hrvata su krenule odavde

Vijesti 07. sep 201815:04 > 15:15
HDZ BiH

Dragan Čović, član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH, je predizbornu kampanju kao kandidata za člana Predsjedništva BiH počeo u Ravnom kojeg su u HDZ-u opisali kao herojskom mjestu opstanka i razvoja hrvatskog naroda.

U saopštenju HDZ-a se navodi da je opština Ravno “mjesto obrane hrvatskog nacionalnog identiteta, naše kulture i povijesne baštine te ima višestruki značaj u srcima cijelog hrvatskog naroda”.

Iz ove političke stranke su podsjetili da je ovo mjesto bilo poprište nemilih događaja tj. mjesto s kojeg su protjerani mnogi Hrvati tokom rata.

“Segment našeg zajedništva će poslati jasnu poruku svima onima koji bi malo drugačije prekrojili BiH, svima onima koji su 1991. ovo vrijeme prepoznali kao vrijeme koje nije vrijeme njihovog rata, svima koji misle da mogu prekrojiti BiH kroz dva entiteta bez konstitutivnog naroda, najmalobrojnijeg a najvećeg naroda u BiH – hrvatskog naroda. Naše opredjeljene su narod i domovina”, rekao je Čović.

“Sve ratne strahote su krenule iz Ravnog, a mi kroz svoj program želimo zacijeliti sve rane hrvatskog naroda u BiH i donijeti europske vrijednosti. Upravo zato predizbornu kampanju započinjemo ovdje”, zaključio je kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.