"N1 na 1" u subotu s Draganom Markovinom

Vijesti 13. sep 201816:58 > 17:00
N1

U subotu od 20 sati na programu N1 Bosne i Hercegovine gost intervjua "N1 na 1" bit će hrvatski povjesničar, publicista, medijski kolumnista i ljevičarski aktivista Dragan Markovina - osnivač i predsjednik Nove ljevice.

U jeku predizborne kampanje u Bosni i Hercegovini, čiji obrisi ponajviše govore o njezinim glavnim akterima i njihovim ambicijama, s Markovinom, autorom niza knjiga i kritičarom nacionalizma razgovaramo o stanju društvene i političke kritike, kulture sjećanja, povijesti, posljedicama etno-nacionalističkih ideoloških aparata moći. Također, razgovaramo o ljevici i desnici, kao i perspektivama bosanskohercegovačkog društva nakon predstojećih izbora 7. listopada. 

Zbog čega je nepoželjan u određenim kulturnim i političkim krugovima, šta je razlog zbog kojeg – unatoč doktoratu iz povijesti i brojnim publikacijama, kao i zvanju docenta, ne predaje niti na jednoj katedri za povijest; zašto nije mogao predavati na Univerzitetu u Mostaru i osjeća li se strancem u rodnom gradu, razgovaramo u intervjuu “N1 na 1” u subotu od 20 sati. Samo na N1.

Dragan Markovina u knjizi “Doba kontrarevolucije” iz 2017. godine, između ostaloga, iznosi viđenje kraja Jugoslavije 1990-ih godina kao kontrarevolucije, te viziju svojeg budućeg društvenog i političkog angažmana kao jedne dugoročne društvene “terapije protiv kontrarevolucije”. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.