Policija Brčko distrikta o slučaju David Dragičević

Vijesti 17. sep 201815:16 > 15:24
Pixabay/ilustracija

Policija Brčko distrikta BiH, postupa po naredbama Okružnog suda i Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka u slučaju smrti Davida Dragičevića, potvrđeno je za N1.

“S tim u vezi, za informacije u vezi navedenog, potrebno je da se obratite postupajućem tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, gospodinu Daliboru Vreći”, navedeno je je u odgovoru za N1 šefa Operativno-komunikacijskog centra Policije Brčkog Halida Emkića.

Iz Okružnog tužilaštva u Banjaluci kažu da su omogućili međunarodnom advokatskom timu Davora Dragičevića uvid u kompletan spis, a dostavljene su i kopije traženih dokaza.

Na naš upit u vezi sa vještačenjem laptopa koji je nađen u Crkveni, a koji prema riječima advokata Duška Tomića vještači Policija Brčkog, odgovorili su da se u interesu istrage ne mogu iznositi detalji u javnost.

Nakon što je advokat Tomić medijima rekao da su motiv po njemu ubistva Davida Dragičevića „velike pare i trgovina oružjem“, mnogo pitanja je otvoreno.

Otac stradalog mladića Davor Dragičević, odbacuje bilo kakvu vezu njegovog sina sa pronađenim laptopom, koji je iz navodno opljačkane kuće u ulici Velibora Janjetovića Janje u naselju Lauš.

Tvrdi da David nije stradao tu, već da je otet iz centra Banjaluke, držan šest dana i ugušen.

Dodaje da njegov sin nije bio u blizini te kuće (Rađena) u noći kada je nestao, da je sve pokušaj nastavka „montiranog procesa“.

“Taj laptop sam ja vidio, to je izgledao kao da je iz 48.godine, ništa se na tome ne može raditi. To je podmetnut dokaz u cilju skretanja pažnje i pokušaja da se istraga skrene u pogrešnom smjeru.”

Dragičević je najavio da 5.oktobra sa vrećom za spavanje dolazi na Trg Krajine, mjesto koje članovi grupe Pravda za Davida i građani nazivaju Davidov Trg.

Od istine kaže, odustati neće.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.