"Bili smo meta nekome ko želi ostati na vlasti"

Vijesti 18. sep 201815:11 > 15:18
FENA/Almir Razić

Potpredsjednica SBB BiH Adisa Omerbegović - Arapović se danas obratila medijima nakon što joj je rano jutros zapaljen automobil.

Ovo je atak na sve one koji ne misle kao oni koji su ovo napravili i koji iz jednog centra moći prave ovakve slučajeve: da li su to procesi kao što je otkaz profesoru Gavrankapetanoviću, odredi smrti koji su napali Nedžada Latića, a i ja sam sada na svojim plećima osjetila državnu mafiju. Muž i ja smo intelektualci koji se idejama i drugačijim mišljenjem bore. Sada smo bili meta nekome ko cijeli život želi ostati na vlasti“, kazala je Adisa Omerbegović – Arapović.

VEZANE VIJESTI

Smatra da se radi o “pokušaju atentata”.

Ovo je pokušaj atentata, ne znam kako da ga drugačije nazovem. Ovo je neko imao cilj da nas prestraši, ali neće uspjeti u tome. Nadam se da se druge majke neće probuditi ovako i zateći svoju djecu. Ovo je napad na sve one principe za koje se SBB zalaže. Bilo koji drugi izborni programi nemaju smisla dok ne ukinemo režim koji vlada strahom“.

FENA/Almir Razić

Još je kazala da se ne može govoriti o demokratskim izborima, ako se ovakve stvari dešavaju u jeku predizborne kampanje.

Želim da im stanemo u kraj i to ćemo uraditi. Ne možemo govoriti o demokratskim izborima, ako se u jeku kampanje ovakvo nešto može desiti meni koja sam potpredsjednica stranke. Molim međunarodne institucije da se aktiviraju i učine sve da se ovi izbori održe u fer atmosferi bez ataka zastrašivanja i terorizma. Istrajat ću u ovoj borbi i potrebna nam je pomoć građana koje pozivam da izađu na izbore bez obzira za koga će glasati“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.