Radončić: Režim je u panici, sile mraka ne mogu nas uplašiti

Vijesti 18. sep 201819:38 > 19:39
N1

Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, prije razgovora s mladima u organizaciji Instituta za razvoj mladih „Kult“ u popodnevnim satima u Sarajevu, odgovorio je na novinarsko pitanje da prokomentira spaljivanje automobila Adise Omerbegović-Arapović, potpredsjednice SBB-a.

“Ja sam kao ministar sigurnosti mnogo govorio o neriješenim političkim ubistvima. U pitanju je sistem koji nije htio da riješi ubistvo Nedžada Ugljena, Joze Leutara, mnogih naših ratnih komandanata, Ramiza Delalića, sistem koji je svoja politička ubistva prebacivao drugima, sistem koji je montirao optužnice i sistem koji u posljednje vrijeme pokazuje jednu brutalnost. Neko je stavio bombu pod automobil predsjednika A-sda, neko je pretukao novinara Nedžada Latića i imate još niz drugih incidenata u kojima neka režimska mafija tuče one koji drugačije misle”, navodi Radončić.

“Današnje spaljivanje automobila potpredsjednice SBB-a je jedan čin koji predstavlja terorističku poruku šta će nam se dogoditi ako nastavimo da idemo svojim putem, a ja im kažem, kao što se nismo bojali njihovih montiranih optužnica, njihovih prijetnji, a ja kao predsjednik SBB-a dnevno dobijem jednu ili dvije prijetnje na različite načine, mi se na to osvrtati nećemo. To će nama biti samo moralno i svako drugo ljudsko gorivo da radimo još snažnije na projektu Bosne i Hercegovine, da nas sile mraka ne mogu uplašiti. Sve pokazuje da je režim u velikoj panici”, rekao je Radončić.

Mladi se za sebe trebaju boriti jače i tražiti odgovornost od vlasti – poručio je Fahrudin Radončić kandidat Saveza za bolju budućnost za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na kafi sa mladima iz cijele BiH.

Predsjedništvo i drugi nivoi vlasti su dužni napraviti put mladima, a na njima je koliko će te puteve iskoristiti – istakao je Radončić.

Naglasio je i da mladi ne trebaju toliko vremena davati onima koje su birali, nego već nakon dvije godine provjeravati rezultate i pozivati na odgovornost.

U cilju da mladima pruži priliku da komuniciraju sa potencijalnim budućim predstavnicima vlasti, ali i da kandidatima da priliku da čuju šta mladi žele i trebaju, Institut za razvoj mladih KULT do oktobra 2018. godine organizovat će susrete mladih ljudi sa kandidatima/kinjama za Predsjedništvo BiH.

Mladi su tokom Kafe sa kandidatom za člana Predsjedništva BiH pitali za strategije prema mladima, koga priželjkuje kao partnere u vlasti, ali i na koji način će rješavati pitanja mladih koji nemaju jednake mogućnosti u društvu.

Radončić je naglasio i da su mladi na margini društva, te da ćemo i u narednom periodu gledati autobuse mladih kako odlaze, ukoliko ekonomsko jačanje zemlje ne počne čim prije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.