Porodice stradalih studentica ogorčene: Ovo je poniženje

Vijesti 26. sep 201811:01 > 11:07
N1

Amir Agić, otac tragično stradale studentice Selme Agić, kazao je danas nakon izricanja presude Sanjinu Sefić da je ogorčen jer su svi saučesnici oslobođeni. Najavio je žalbu na presudu.

VEZANE VIJESTI

On je dodao da je u pitanju ”maksimalno poniženje porodica”.

‘Kao da je ponovo pregazio Selmu i Editu”, poručio je Agić.

”Vidite, čitavo vrijeme sam pričao šta je država, šta je Tužilaštvo, šta je Sud. Znači, Tužilaštvo nije uradilo posao kako treba. Znao sam u podsvijesti da nemamo države, ali sam se nadao. Idemo dalje, da dokažemo, da u ovoj državi ima života. Političari neka se zapitaju kuda ovo ide. Ovo je poniženje za nas porodice, maksimalno”, dodao je Agić.

Enesa Malkoč, sestra stradale Edite Malkoč, bila je ogročena.

”Više ne vjerujem ni u koga u ovoj državi, najradije bih sve ovo zapalila, Tužilaštvo nas je ponizilo. Ne vjerujem u državu, ko god može da ide odavde, neka ide još danas”, poručila je ona.

‘Od prvog dana nisam vjerovala u državu, više ne vjerujem ni u šta. Tužilaštvo nas je toliko ponizilo, svi koji ste ovdje sada, upitaću vas jednu stvar. Da li život u Bosni i Hercegovini vrijedi sedam godina zatvora. Nemam riječi na sve ovo što se izdešavala. Selmu i Editu nikada nećemo zaboraviti”, rekla je.

Kantonalni sud u Sarajevu prvostepeno je, podsjećamo, danas osudio Sanjina Sefića na 14 i pol godina zatvora, javlja reporterka N1 televizije. Vrijeme provedeno u pritvoru bit će uračunato u kaznu. Svi ostali osumnjičeni u ovom predmetu, oslobođeni su optužbi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.