Šepić za N1: Formiran blok od četiri stranke

Vijesti 10. okt 201814:21 > 14:32
N1

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić kazao je za N1 da je ova stranka dogovorila formiranje zajedničkog bloka za formiranje vlasti na svim nivoima u Bosni i Hercegovini.

Šepić je rekao da će u tom bloku biti okupljeno oko 140.000 glasova te da će u četiri kantona moći učestvovati u formiranju vlasti. Uvjet je samo jedan  – da u vlasti ne bude SDA.

”Mi smo danas s tri partnerske stranke napravili dogovor o formiranju zajedničkog bloka za dalje razgovora i formiranje vlasti na svim nivoima. To su A-SDA, Narod i pravda i Pokret demokratske akcije. U tom bloku je otprilike 140.000 glasova, u četiri kantona mi možemo se drugim partnerima koji ne podrazumijevaju Stranku demokratske akcije, možemo formirati vlast”, kazao je Šepić za N1.

”Mi ćemo zajedno djelovati kao blok na svim nivoima i u tom smislu ćemo u ovoj zemlji stvarno ponuditi alternativu. Mi smo i prije govorili o formiranju jednog širokog političkog centra. Mi smo na tim principima se i dogovorili da nastupamo kao blok”, dodao je on.

Govoreći o izborima generalno, Šepić je rekao da je prevladao strah.

”Evidentno je da je ponovo prevladao taj strah. Najveći dio posla su odradili birački odbori odnosno struktura biračkog procesa koji kontroliraju velike stranke”, poručio je on.

Podsjećamo, lider SDP-a Nermin Nikšić jučer je najavio da će ova stranka u Kantonu Sarajevo koalirati sa strankom Narod i pravda i Našom strankom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.