"Evo ja ću reći – prevarili smo Davora Dragičevića"

Vijesti 13. okt 201819:03 > 19:08
N1

Iako je u Banjaluci bio najavljen protest "Obespravljeni, poniženi izdani", on se nije održao, ali se održao 202 protest "Pravda za Davida".

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

Narodnim protestom željelo se izraziti nezadovoljstvo rezultatima i načinom na koji su održani izbori, ali su se ipak pojedini priključili protestu “Pravda za Davida”, među kojima su bili i neki članovi opozicije iz Republike Srpske, javlja reporter N1 Slaviša Starčević koji prati događaj.

Adam Šukalo iz PDP-a obratio se nekoliko stotina građana koji su i danas bili uz Davora Dragičevića i članove grupe “Pravda za Davida”.

N1

“Osjetim vašu bol, osjetim koliko ste iznevjereni, poniženi, pokradeni, izdani od svih onih koji vas predstavljaju godinama, to mora da stane. Odgovornost ovdje na trgu pravde, slobode, istine, ljubavi, mira i dostojanstva, ovdje da položite odgovornost, a ne u skupštinama, parlamentima, trulim odborima vaših partija. Obećali ste, znaju oni kojima se obraćam, da ste sa narodom i da ćete biti uz narod. Pa budite uz narod. Ne hvatajte jatake po romanijskim, ozrenskim, semberskim i majevačkim šumama, nego dođite pred narod. Istina je da je ovo bio kriminalni izborni proces. Što niko ne kaže istinu pet dana. Ako niko neće, ja ću prihvatiti odgovornost za sve vas iz politike i opozicije i reći ‘prevarili smo Davora Dragičevića’, kada smo mislili da demokratskim putem može doći do istine. Davore, nećeš ostati sam”, poručio je Adam Šukalo.

Prisutnima se i obratio Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića koji u centru Banjaluke 202 protestuje zbog ubistva svog 21-godišnjeg sina.

N1

“Za koga ste glasali, tražite istinu i pravdu od njih, a ko je u grupi ‘Pravda za Davida’, rekao sam vam – ja sam vam i moj živit i čast i dostojanstvo i obraz 24 sata dnevno na raspolaganju. I ja i Davidov grob i moje obećanje – nit ću vas napustiti niti iznevjeriti”, poručio je Davor Dragičević.

Stefan Blagić, predsjednik udruženja ReStart Srpska u obraćanju je kazao da veliki broj ljudi nije spreman da čeka pravdu naredne četiri godine.

N1

“Veliki broj vas nije spreman da čeka iduće četiri godine. Ovo mora stati jako brzo. Narod mora uzeti stvar u svoje ruke. Da li može više mirno i dostojanstveno, zapitam se uvijek? Želim da naglasim, najozbiljniji sam sada – i našoj opoziciji u Republici Srpskoj treba da postavimo pitanje – šta radite, da li učestvujete na izborima zbog mandata ili naroda Republike Srpske. Za pola mandata treba da zahvalite Davoru Dragičeviću. Sada vam je test, dokazat ćete njemu da li ste opozicija svom narodu ili ste opozicija vlasti. Opozicija neka dođe ovdje i neka se bori za narod”, poruka je Stefana Blagića okupljenim građanima Banjaluke.

Protest “Pravda za Davida” počeo je u 18:00 sati. Kako javlja reporter N1 kazao je da se na skupu mnogo govorilo o izborima u BiH. Dragičević je poručio da on nije glasao, kao ni njegov preminuli sin. Ponovo je za smrt svog sina optužio MUP Republike Srpske.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVOna ovom linku.