Sarajevo: Optužnica protiv 24 osobe zbog trgovine drogom

Vijesti 17. okt 201810:14 > 10:18
N1/Ilustracija

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo protiv 24 osobe zbog trgovine narkoticima.

Kako je saopćilo Tužilaštvo, Sud je potvrdio optužnicu protiv: Samedina Fišića, Malika Mušanovića, Eldina Kusture, Anela Đone, Dževada Haskića, Eldina Veljkovića, Šemse Selimovića, Alena Papića, Alema Kahrovića, Sanina Džabije, Senadina Fišića, Vahidina Gakića, Emira Milišića, Ibre Elezovića, Armina Tabaka, Irsana Buzoku, Adija Kahvedžića, Jasmina Hamzića, Harisa Bekteševića, Dženana Kadrića, Seada Hanjalića, Jasmina Žunića, Muhameda Đonke i Jasmine Pintol.

”Samedin Fišić i Malik Mušanović terete se da su od oktobra 2017. do aprila 2018. godine na području Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskog i Bosansko-podrinjskog kantona organizirali svaki svoju grupu zbog trgovine narkoticima. Članovi obje grupe su opojnu drogu amfetamin, kokain i cannabis čuvali, prepakivali i dalje prodavali u svojim stanovima i na drugim adresama ali i u nekim ugostiteljskim objektima.

Optuženi su koristili i šifrirane termine koji su označavali vrstu, količinu i cijenu droge, kao i mjesto i vrijeme radi preuzimanja i isplate novca. Optuženi se terete da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.