Galić: Može se desiti da bude više migranata nego policije

Vijesti 20. okt 201818:57 > 19:00
N1

Snežana Galić, portparolka MUP-a USK za N1 je kazala da se može desiti situacija da u Bihaću u jednom momentu bude više migranata nego policajaca.

Ona je u razgovoru za N1 istaknula da je tokom noći u Bihać došlo 160 novih migranata, te da policija usmjerava snage i kapacitete da održi pod kontrolom sigurnosnu situaciju.

“Usmjeravano snage i kapacitete da bi sigurnosnu situaciju uspjeli zadržati, da bi građani i njihova imovina bili sigurni”, poručila je.

“Apelirali smo više puta da se državne agencije uključe, nadležne za ovo, Međutim nismo do sada imali konkretne pomoći”, kazala je Galić.

Da li se može desiti u jednom momentu da u Bihaću bude više migranata nego policije?

“Može se desiti u jednom trenutku. Policija je spremna na sve izazove. Dat ćemo sve od sebe kako bi sigurnosnu situaciju održali”, poručila je glasnogovornica MUP-a USK.

U Bihaću se održava protest građana koji traže hitno rješavanje migrantske krize. Reporterka Adisa Imamović javlja da se okupilo više hiljada građana. Bišćani također zahtjevaju izmještanje ilegalnih migranata iz tog grada, kao i sprječavanje priliva novih ilegalnih migranata u Unsko-sanski kanton.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.