Konaković o susretu s Radončićem i Hadžibajrićem

Vijesti 23. okt 201820:51 > 20:58
N1

Elmedin Konaković, Fahrudin Radončić i Ibrahim Hadžibajrić sastali su se danas u Sarajevu gdje su razgovarali o formiranju vlade u Kantonu Sarajevo.

VEZANE VIJESTI

Predsjednici Naroda i pravde, Saveza za bolju budućnost i Nezavisne bosanskohercegovačke liste govorili su o ciljevima i planovima, a kako je za N1 Konaković, konkretni razgovori slijede u narednim sedmicama.

‘Generalno je došlo virjeme da ono što jedni o drugima čitamo u medijima, a to je volja da se napravi Vlada i to da se napravi na drugačijim principima, polako pretvaramo u djelo. Ovo je bio prvi radno – konsultativni sastanak na kojem smo samo željeli da uživo jedni drugima kažemo šta su to naši planovi i ciljevi. Danas smo utvrdili ono što smo čitali jedni o drugima”, kazao je on.

Dodao je da fotelje neće biti prioritet.

‘Podjela ministarskih i drugih fotelja neće biti ciljevi nove vlade. Vidim da je sastanak izazvao buru u javnosti. Čini mi se da SDA misli da ima ekskluzivno pravo da samo ona može praviti koalicije. Medijska pažnja bez razloga. Naši pregovarački timovi tek u narednim sedmicama počinje konkretne razgovore”, poručio je on.

Podsjećamo, Hadžibajrić je ranije za N1 rekao je cilj kreiranje programske koalicije.

Moram reći da je gospodin Radončić, da će on ovu priču podržati, ali da ga ne interesuju preraspodjele ministarskih mjesta i fotelja. Cilj je da se napravi programska koalicija koja će doprinijeti boljem stanju u kantonu”, dodao je on.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.