Halilović: Upozoravali smo i prošle godine

Vijesti 26. okt 201811:18 > 11:24
N1

Ovo je nastavak agresivnog ponašanja kriminalnih grupa prema policiji, kazao je u obraćanju medijima komesar MUP-a KS Mevludin Halilović.

“Mi smo upozoravali i prošle godine, i tada smo dobili određena sredstva od Vlade FBiH da nabavimo oružje. Upozorili smo tada da su te kriminalne grupe postale opasnije i agresivnije i da ne prezaju od upotrebe sile prema policijskim službenicima”, kazao je Halilović.

U toku su uviđajne radnje, na licu mjesta su dva postupajuća tužioca, kao i još dva tužioca koji rade na rasvjetljavanju slučaja. U ovaj slučaj je uključen i FUP, SIPA. Mi smo u jutarnjim satima ostvarili kontakt sa upravom policije MUP-a RS pogotovo snage koje su na raspolaganju na području Istočnog Sarajeva“, dodao je Halilović.

Još je kazao da su napadači pucali na pripadnike policije i upotrijebili vatreno oružje prije nego je policija i izašla iz automobila.

“Nisu dali nikakvu priliku niti šansu našim policajcima. Nisu ni upalili rotacije, kamoli izvadili vatreno oružje, a na njih su već pucali”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.