Na Ozrenu ekshumirani posmrtni ostaci tri osobe

Vijesti 29. okt 201814:55 > 14:57
Ilustracija

Na lokaciji Podsjelovo na planini Ozren, na području općine Zavidovići, završen je proces ekshumacije posmrtnih ostataka tri osobe.

Prema dostupnim informacijama i dokazima, radi se o žrtvama srpske nacionalnosti koje su ubijene na lokalitetu Vozuće, 1995. godine, a prošle godine su na istom lokalitetu ekshumirani posmrtni ostaci devet osoba.

Nakon pronalaska, posmrtni ostaci su prevezeni u Banju Luku u nadležnost Zavoda za sudsku medicinu RS, gdje će biti izvršena sudsko-medicinska i kriminalističko-tehnička obrada, uzimanje uzoraka kostiju da bi se DNK analizom utvrdio identitet žrtava te utvrdio uzrok smrti.

Procesom ekshumacije na terenu koordinirao je istražilac Tužilaštva BiH, a u procesu traženja i ekshumacije posmrtnih ostataka sudjelovali su predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, Zavoda za sudsku medicinu RS, vještak sudske medicine, potrebni radnici uz korištenje adekvatne mehanizacije, policijski službenici PS Zavidovići koji su osiguravali lokaciju i vršili kriminalističko-tehničku obradu dokaza i lica mjesta, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.