Prvi avion 'Ryanaira" iz Stockholma sletio u Banju Luku

Vijesti 30. okt 201811:14 > 11:16
N1

Ryanair, vodeća evropska aviokompanija, danas (30. oktobra) proslavlja svoje prve letove u Bosni i Hercegovini (njegova 37. država) i počinje sa pružanjem svoje nove usluge dva puta sedmično iz (Banje Luke) u Stokholm Skavsta, što će biti prva od 3 nove banjalučke zimske rute u 2018., sa početkom od ove sedmice.

Banjalučki zimski raspored Ryanaira za 2018. će isporučiti:

* 3 nove rute: Brisel (2 puta sedmično), Memingen (2 puta sedmično) i Stokholm Skavsta (2 puta sedmično)

* Letovi 6 puta sedmično

* 100,00 klijenata p.a.

Da bi proslavio svoj prvi let iz/u Bosnu i Hercegovinu, Rayanair je pustio u prodaju karte iz Banje Luke od samo 9,99€, za letove od novembra 2018. do januara 2019., koji su dostupni za rezervaciju samo preko Rayanair.com internet stranice do četvrtka u ponoć (1. novembra).

Ivana Hajns, izvršni direktor prodaje i marketinga Rayanair-a za Evropu, je rekla:

Zadovoljni smo što možemo zvanično lansirati naše prve bosanskohercegovačke letove sa 3 nove banjalučke zimske rute u Brisel Charleroi, Memingen i Stokholm Skavsta. Klijenti i posjetioci u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini mogu očekivati najniže cijene u Evropi prilikom ranih rezervacija za svoj odmor.

Da bismo to proslavili, puštamo u prodaju karte iz Banje Luke od samo 9,99€, za letove od novembra 2018. do januara 2019., koji su dostupni za rezervaciju do ponoći (24:00) u četvrtak, 1. novembra.

Budući da će se karte po ovim nevjerovatno niskim cijenama brzo rasprodati, klijenti bi se trebali prijaviti na www.rayanair.com kako ne bi propustili ovu ponuduˮ.

Duško Kovačević, vd generalnog direktora Međunarodnog aerodroma Banja Luka, je rekao:

“Srećan sam što mogu sa građanima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine podijeliti vijesti o lansiranju prvih letova Rayanair-a sa Međunarodnog aerodroma Banja Luka. Ovaj istorijski momenat će olakšati našu komunikaciju sa Evropom i Svijetom, i imaće odličan uticaj na ekonomske trendove u našoj regiji, a i šire”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.