Baho u Večernjem studiju o počecima, lapsusima, muzici…

Vijesti 01. nov 201821:46 > 21:48
N1

Zašto i kako je postao sportski komentator, o svojim lapsusima, ali i o iskustvu kao muzičkog tekstopisca - u Večernjem studiju N1 televizije govorio je Sabahudin Topalbećirević.

Popularni Baho se osvrnuo i na film o Ivici Osimu, proslavljenom bosanskohercegovačkom fudbalskom treneru. Trenera javnosti poznat pod nadimkom Švabo je opisao kao harizmatičnim. Istakao da je bilo teško raditi film o Osimu jer je morao poštovati njegovo vrijeme i zdravstveno stanje. Zatim je dodao:

“S Osimom sam preko telefona razgovarao tri do četiri sata o fudbalu”.

Izrazio je želju da učesnik “Simposara” bude i Alex Ferguson. Naglasio je da će na ovogodišnjem “Simposaru” učestvovati i Zlatko Dalić, trener hrvatske fudbalske A reprezentacije.

U razgovoru za N1 je podsjetio da je prvi put u ulozi komentatora bio na “Hayat” televiziji.

Objasnio je i kako se Halid Bešlić odlučio da otpjeva pjesmu za koju je on napisao muziku i tekst – pjesmu “Pamtit ću te cijelog života”. Ukazao je da je napisao i pjesmu za Hanku Paldum.

Tema razgovora za Topalbećirevićem su bili njegovi komentari tri fudbalske utakmice po kojima je postao popularan: Željezničar-Sarajevo iz 1998. godine, Manchester United – Bayern Munich iz 1999. godine i Liverpool – Milan iz 2005. godine.

Također je objasnio svoj lapsus: Izlazi Cambio, ulazi Cambio. Prema njegovim riječima, to se desilo dok je komentarisao utakmicu španske lige.

“Desilo se to jer se na ekranu pojavio natpis ‘cambio’, misleći da je riječ o igraču. Potom sam rekao: Izlazi Cambio, ulazi Cambio. Kasnije sam shvatio da na španskom jeziku cambio znači izmjena. Potom me nazvao Mirza Delibašić i rekao mi: Dragi Baho!”, rekao je Baho te dodao da je već bio shvatio šta je rekao.

Topalbećirević za N1 je govorio i o drugim sportskim mečevima koji su obilježili njegovu karijeru. Nakratko je u studiju N1 bio komentator u utkamici Jugoslavija-Bugarska.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.