Zabranjeno pušenje i SARS u Mostaru na dočeku Nove godine

Vijesti 14. nov 201814:31 > 14:35
N1/Zabranjeno pušenje

Koncertom popularnog splitskog benda TBF u nedjelju, 2. prosinca, bit će otvoren Zimski grad Mostar "Winterville" koji će se održavati do 7. siječnja 2019. godine, kada će ga svojim nastupom zatvoriti grupa Psihomodo pop, dok će doček Nove godine u Mostaru, među ostalima, uveličati i nastupi bendova SARS i Zabranjeno Pušenje.

Član Tima Mostar 2024 Josip Blažević kazao je kako su bili zatečeni dobrom posjetom i iznimno pozitivnim reakcijama javnosti na prošlogodišnji doček Nove godine u Mostaru.

“S obzirom na to i ove godine smo odlučili organizirati doček Nove godine na otvorenom, s tim da smo ga proširili i na organizaciju Zimskog grada”, kazao je Blažević te dodao kako će na dan dočeka biti organiziran i dječji doček u popodnevnim satima.

Članica Tima Sanela Ćorić Mešić izjavila je kako će se svakog dana Zimskog grada održavati dječji programi te večernji programi s glazbom svih žanrova.

“Otvaranje Zimskog grada predviđeno je 2. prosinca kada će nastupiti TBF, a grad će biti zatvoren koncertom Psihomodo popa u ponedjeljak, 7. siječnja. U međuvremenu će biti održano još nekoliko velikih koncerata o kojima ćemo vas obavijestiti naknadno”, kazala je Mešić.

Voditelj Galerije kraljice Katarine Kosače Dalibor Nikolić istaknuo je kako će u sklopu Zimskog grada biti održan i niz radionica za djecu vrtićke dobi.

“Važno je reći da će djeca imati priliku surađivati s profesionalcima iz svojih struka, a radionice će se odnositi na literarni, odnosno poetski dio, dramaturške radionice, radionice arhitekture i radionica kiparstva, a također će biti organizirana i DJ radionica”, naveo je Nikolić.

Izvršni producent i osnivač “Mostar Blues & Rock Festivala” Mili Tiro istaknuo je kako će program koji su napravili za ovogodišnji doček Nove godine u Mostaru odjeknuti i stvoriti jednu dobru atmosferu.

“Kada govorimo o programu za 31. prosinca nakon nastupa DJ-a na binu dolazi grupa SARS i iznimno smo sretni što smo ih ugrabili, oni će sigurno rasplesati publiku. Poslije njih ide Zabranjeno Pušenje koje će na dočeku u Mostaru predstaviti svoj novi album, a nakon ponoći nastupit će i mostarska grupa Dobre vibracije “, kazao je Tiro.

Izrazio je nadu da će ovaj program zadovoljiti ukuse i starih i mladih te da će lokacija održavanja ovih koncerata vjerojatno biti iza Gimnazije Mostar.

Doček Nove godine na otvorenom kao i “Winterville” organiziraju Grad Mostar i Tim Mostar 2024, u suradnji s Ministarstvom trgovine, turizma i zaštite okoliša Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), te Turistička zajednica HNŽ-a.

Generalni sponzor ovih događaja je Unicredit banka, glavni partner projekta Coca Cola, a Grad Mostar za doček Nove godine izdvojit će 70.000 maraka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.