Varešanović: Dječački san je uvesti svoj grad u Novu godinu

Vijesti 15. nov 201813:45 > 13:48
N1

U sarajevskoj Vijećnici je prezentovan program dočeka Nove godine u glavnom gradu. Sarajlije i njegovi mnogobrojni posjetioci će 2019. godinu dočekati spektakularnim koncertom Hajrudina Varešanovića - Harija Mata Harija koji je poručio da je dječački san uvesti svoj grad u Novu godinu.

Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva, je istakao da je trodnevni novogodišnji program nastavak tradicije koja počela prije dvije godine, te je dodao:

“Imali smo dva dočeka koja su Sarajevo po uzoru na svjetske metropole pozicionirali kao centar regije. Ključna stvar je da smo napravili analizu privrednog efekta javnog dočeka Nove godine i to u saradnji sa Ekonomskim institutom. Pokazalo se da ovo nije trošak, već investicija”.

Ukazao je da će se program dočeka Nove godine u Sarajevu prezentovati u državama regije.

Midhat Hubijar, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo, je naglasio da je u toku ove godine ostvareno preko milion noćenja, što se nije desilo u “posljednjih 34 godine”.

N1

Ismeta Dervoz, kao predstavnica Grada Sarajeva, je Varešanovića predstavila kao “jednog od najboljih i najvećih pjevača iza kojeg je višedecenijska karijera”. Opisala ga je kao pjevača koji je “svojom golubicom pronio glas o Baščaršiji i Sarajevu”.

Varešanović je kazao:

“Dječački san je uvesti svoj grad u Novu godinu i to na najljepšem mjestu gdje smo se sastajali sa djevojkama – ispred Vječne vatre. Ta sjećanja iz prošlosti ćemo prenijeti na jednu veliku scenu. Ponosan sam na svoje ambasadorstvo u Ljubljani, Zagrebu, Skoplju. Ponosan sam i na dva prethodna spektakularna novogodišnja koncerta. Ponosan sam da ću biti u nizu zvijezda koje će uvesti građane u sretniju, berićetniju i u svemu bolju Novu godinu”.

Prema njegovim riječima, na repertoaru će između ostalog biti pjesme koje je naučio pjevati sa svojim djedom.

Ispred sarajevske katedrale 30. decembra će početi program dočeka Nove godine koncertom klasične muzike u izvedbi orkestra Emira Merjemića. Dan poslije će uslijediti koncert Harija Mata Harija ispred Vječne vatre, a noć poslije zabavu će prirediti Bombaj štampa.

Grad Sarajevo

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.