Još nije poznato ko je ubio sarajevske policajce

N1

Mjesec je dana prošlo od ubistva dvojice policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, a još nije poznato ko je počinio ovaj zločin.

Jutro nakon ubistva, MUP KS, RS, FUP, SIPA, OBA. Pretresi, blokade, saslušanja, sastanci, i obećanja.

“Mogu da poručim da ćemo zajedničkim snagama, ako treba prevrnuti sve u okolini Sarajeva i na bilo kom drugom mjestu da dođemo do izvršilaca ovog krivičnog djela”, kazao je nakon ubistva Mevludin Halilović, komesar MUP KS.

“Ja se nadam i učinićemo sve da se počinioci privedu”, istakao je tada Adem Zolj, premijer KS.

Mjesec dana nakon ubistva, premijer KS saziva sjednicu Vlade sa samo jednom tačkom dnevnog reda. Komesar Mevludin Halilović, glavna tužiteljica Dalida Burzić i resorni ministar u KS Vedran Mulabdić da objasne šta je do sada urađeno. Sjednica je zakazana za sutra-u deset časova.

“Obzirom na to da je prošlo mjesec dana od ubistva dvojice policajaca, Vlada KS je zatražila informaciju o rezultatima dosadašnje istrage. O rezultatima istrage znaćemo sutra od relevantnih institucija”, kaže danas Zolj.

Sutra će biti poznato i da li će Sud KS produžiti pritvor za Srećka Trifkovića, kaže njegova advokatica Tatjana Savić. Trifković je nešto manje od mjesec dana u pritvoru zbog sumnje da je povezan sa ubistvom Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

“Nakon što sam proučila prijedlog za produženje pritvora jasno je da je ova istraga usmjerena u potpuno pogrešnom smjeru i da istražni organi nemaju ni predstavu ko je izvršilac ovog ubistva i da istraga i dalje tapka u mraku”, tvrdi Tatjana Savić, advokat Srećka Trifkovića

Ročište za određivanje pritvora kaže Trifković zakazano je za 15 časova. Javnost je do sada bila uskraćena za informaciju, koja je uloga Srećka Trifkovića u ubistvu dvojice policajaca.

U MUP-u, ali i Tužilaštvu KS danas bez odgovora, šta će predočiti sutra Vladi KS.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.