Marčelo: Moram da uradim nešto što je do mene

Vijesti 27. nov 201818:03 > 18:05
N1

Marko Šelić Marčelo je pisac kojem se dogodila muzika danas je svoj rad predstavio studentima i srednjoškolcima u Banjaluci. Njegove pjesme i romani opominju kompletno društvo, prožeti su buntom, bore se protiv nasilja i postavljaju pitanje postojanja čovjeka kao jedinke.

 “Napet šou”, “Higijena nesjećanja”, “Zajedno sami”, “Malterego” romani su koji čine da se granice mašte i jave, morala i potonuća pomjere.

“Primarni razlog je ona vrsta besa i bespomoćnosti dok sjediš u svom stanu i slušaš vijesti i kažeš šta se ovo dešava. Moram da uradim nešto što je do mene. Iz takvih poriva nastaje čitavo angažovano stvaralaštvo i duboka lična potreba da se odreaguje na nepravdu. A sekundarna stvar je da to što si napravio ima nekog efekta na društvo”, kaže Marko Šelić Marčelo.

Prezir prema nasilju i nostalgija za talasima ljubavi i poštovanja obilježili su Marčelov rad i kao pisca i kao repera.

“U onom djelu mog stvaralaštva koje jeste angažovano ja se nadam da će da napravi društvenu polemiku kao što se desilo sa pjesmom pegla. Nadam se da će neko mlađi to da ppresluša, da se čak i uplaši jer ne možete pričati o gadosti a da se neko ne zgadi. Ako pričamo o nasilju mora da vam utjera tjeskobu u stomak inače sam promašio temu na pismenom zadatku”, navodi Marčelo.

Direktna istina u lice moto je od kojeg Marčelo ne odustaje. Stotinama mldaih ljudi koji su došli da se upoznaju sa njegovim romanima i pjesmama rekao je da je kritičnost važna osobina osobe.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVOna ovom linku.