MUP RS od ponedjeljka kreće u kontrolu posjedovanja zimske opreme

Vijesti 30. nov 201808:58 > 09:04
N1

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u narednom periodu sprovešće akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na posjedovanje zimske opreme i tehničku ispravnost motornih vozila, kao i na zatamnjenost staklenih površina na motornim vozilima, saopćeno je iz MUP-a RS.

Iz MUP-a podsjećaju vozače da od 15. novembra ove do 15. aprila sljedeće godine, bez obzira na vremenske uslove, sva motorna vozila moraju imati odgovarajuću zimsku opremu i moraju je koristiti bez obzira na vremenske uslove.

Takođe, napominju da se stakla na vozilu ne smiju na bilo koji način dodatno zatamnjivati u odnosu na fabričku ugradnju. Izuzetno, mogu se dodatno zatamniti bočne staklene površine moornih vozila iza leđnog naslona sjedala vozača i suvozača, homologiranim folijama, bez refleksije.

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske su u prvih deset mjeseci ove godine, zbog tehničke neispravnosti iz saobraćaja isključili 1.332 vozila.

Apelujemo na vozače motornih vozila da provjere ispravnost svojih vozila i da sve uočene nepravilnosti blagovremeno otklone, te da se pridržavaju propisa kojima je definisana obaveza upotrebe zimske opreme kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju podigli na viši nivo, navodi se u saopćenju MUP-a RS.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook i UŽIVO na ovom linku.