Ana Babić za N1: Na čiju inicijativu sam ušla u politiku

Vijesti 05. dec 201818:01 > 21:34
N1

Ana Babić, bivša predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo prvi put je gostovala na N1 televiziji, u emisiji Večernji studio.

Ona je za N1 kazala da je u politiku ušla na inicijativu Fahrudina Radončića, lidera SBB-a. Kazala je zašto on često involvira ljude iz javnog života u bh. politiku.

“Radončić ima ukusa. Zna da prepozna, estetika ima važan utjecaj u njegovom odlučivanju. Ja to cijenim. On cijeni stručnost, karizmatičnost, sve one kriterije koje treba da ima jedna ličnost koja ulazi u političku sferu”, rekla je.

A da li je on politički uzor?

“Jeste. Ali i on treba dati odgovor. On zna zašto nas bira, što biramo njega. Poseban je. On je vrlo intrigantan, radan. Ima petlju. Kada da obećanje – i ispuni ga. To mi se sviđa”, poručila je.

U programu N1 napravila je kratki rezime svog djelovanja na poziciji predsjedavajuće Skupštine Kantona Sarajevo.

Kazala je da je ozbiljno ušla u mandat, tražila je pomoć i kabineta i od kluba SBB-a.

“Rekla sam da ne želim da budem ikebana, komad namještaja u kabinetu, nego da želim da sudjelujem u radu i odlučivanju”, izjavila je Ana Babić.

“Ozbiljno sam shvatila titulu, teška je to titula – meni koja nisam ništa znala o politici. Pitala sam se što su mene izabrali. Dolazila sam svaki dan na posao, uvela radno vrijeme. Radila sam mnogo više nego drugi koji imaju iskustva. Trebalo mi je mnogo vremena da naučim rječnik, vokabular, sve ono što mi je potrebno u komunikaciji”, izjavila je Babić za N1.

Nakon okončanja mandata – rekla je da je zadovoljna sa svime što je uradila.

“Zadovoljna sam, dosta toga sam naučila. Dosta sam i griješila, ali je to sasvim normalno”.

Trudila se, kako je izjavila, da bude u službi građana i onoga što Skupština radi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.