Vučetić: "Hrvati u BiH imaju problem i sa Čovićem"

Vijesti 12. dec 201813:45 > 13:52
N1

Burno je danas u klupama saborskih zastupnika u Hrvatskoj gdje se raspravlja o Deklaraciji o položaju Hrvata u BiH.

Nezavisni Marko Vučetić poručio je kako bi, da je Dragan Čović onoliko inventivnosti koliko je uložio u osobno i profesionalno bogaćenje usmjerio u bogaćenje demokratskih procesa, onda bi Hrvati u BiH bili u boljem položaju nego danas.

Istina je da hrvatski problem ima problema u odnosu prema bošnjačkom i srpskom narodu, ali ima problem i sa svojim legitimnim izabranim predstavnicima, primjerice Draganom Čovićem. Kada je izabran, da je onoliko inventivnosti koju je usmjerio na osobno i profesionalno bogaćenje, da je to usmjerio na bogaćenje demokratskih procesa, onda bi Hrvati bili u kud i kamo drugačijem položaju nego sad“, kazao je Vučetić.

Hrastov Hrvoje Zekanović ne vidi rješenje u Deklaraciji. “Jedino rješenje koje se nitko neće usuditi reći je treći entitet, i to je jedini spas za hrvatski narod”, ustvrdio je Zekanović.

SDP-ovac Joško Klisović tražio je da mu Ljubić s “da” ili “ne” odgovori smatra li da je Željko Komšić legalno izabran član Predsjedništva BiH. “To je trenutno politička činjenica s kojom će BiH morati živjeti četiri godine, no jasno je da taj izbor nije u duhu Daytona”, uzvratio je Ljubić.

Nezavisni Vlaho Orepić upozorio je na međusobnu neravnopravnost Hrvata u BiH, koji se dijele na “one Vaše malobrojne koji su bahati i one samoostvarene skromne ljude koji drže Vas i takvu elitu”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram UŽIVO na ovom linku.