MUP KS o jučerašnjoj pucnjavi u Hrasnom

Vijesti 25. dec 201814:27 > 14:37
N1/Ilustracija

Jedna osoba poginula je jučer u pucnjavi koja se dogodila u sarajevskom naselju Hrasno, a povodom ovog događaja, danas se saopćenjem oglasila se i sarajevska policija.

Kako piše u izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u 16,50 sati od strane dispečera Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo obaviještena je III PU da je u haustoru zgrade, ulica Azize Šaćirbegović, općina Novo Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja.

”Odmah na lice mjesta, izašli su policijski službenici Treće PU, kojom prilikom je provjerama utvrđeno da je jedno lice zadobilo povrede, a radi se o licu Dž.H., rođen 1972.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Povrijeđeno lice,vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć preveženo je u Opću bolnicu “Prim. dr. “Abdulah Nakaš” u Sarajevu, gdje je zadržano na daljem liječenju.

Izvršenim obilaskom navedenog lokaliteta, u neposrenoj blizini mjesta događaja, pronađeno je beživotno tijelo muške osobe sa povredama nanešenim vatrenim oružjem. Utvrđeno je da se radi o Č.J., rođen 1961.godine u Banjaluci, nastanjen u Sarajevu, koji je neposredno nakon upotrebe vatrenog oružja prema licu Dž.H, izvršio samoubistvo.

Od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, konstatovana je smrt istog. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na lice mjesta, rukovodio uviđajem, a kojem su prisustvovali policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, te ovlašteni sudski vještaci balističke i medicinske struke. Nastavlja se rad na dokumentovanju navedenog događaja’‘, saopćeno je iz MUP-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.