Tužilaštvo: Nisu ispunjeni uvjeti za određivanje pritvora Dragičeviću

Vijesti 26. dec 201811:31 > 11:38
N1

Policijska uprava Banjaluka danas je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dostavljen izvještaj protiv osumnjičenog Davora Dragičevića zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti počinjeno na štetu ministra MUP-a RS, Dragana Lukača, saopćeno je danas iz ovog Tužilaštva.

VEZANE VIJESTI

Osumnjičen je proveden zbog ispitivanja u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka. Postupajući tužilac ispitao je osumnjičenog na okolnosti počinjenog krivičnog djela, te je donio naredbu o provođenju istrage.

”Iz dostavljenog izvještaja i priloženih dokaza proizilazi postojanje osnovane sumnje da je osumnjičeni počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Nakon ispitivanja od strane postupajućeg tužioca lice je pušteno da se brani sa slobode. I pored toga što postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio predmetno krivično djelo, nisu ispunjeni posebni zakonski razlozi za određivanje mjere pritvora predviđeni u članu 197. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske. Dalji tok krivičnog postupka nastaviće se u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske’‘, saopćeno je.

Podsjećamo, Dragičević je jučer uhapšen u Banjaluci, a na slobodu je pušten danas oko 11 sati. Osim njega, uhapšeno je još nekoliko osoba kao i Suzana Radanović, majka ubijenog Davida Dragičevića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.