Radončić za N1: S Čovićem nisam razgovarao o izbacivanju SDA

Vijesti 28. dec 201818:05 > 19:35
N1

Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, nedavno se sastao sa Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ BiH, a za N1 je kazao da nije bilo razgovora o izbacivanju SDA ili bilo čemu sličnom tome.

“Mi smo umjerena stranka centra i imamo kapacitet koji je neophodan svima. S Čovićem nisam razgovarao o izbacivanju SDA, uvođenju PDA ili slično. SDA zaslužuje da se proba bez nje napraviti jedna vrsta političke priče. U Kantonu Sarajevo i Krajini smo napravili nešto tako”, kazao je.

Kazao je i to da se Bh. blok pokazuje kao čvrst savez, ali mnoge stvari ne štimaju, te da treba pustiti vrijeme da uradi svoje.

Pohvalio je ministre SBB-a u Vladi Kantona Sarajevo, rekavši da jedino SBB u novoformiranoj vladi ima zvučna imena.

“Jusko i Kurić, to su ljudi koji znaju šta je vlada. Za Jusku vam moram reći da je bio ministar unutrašnjih poslova KS, pa državni ministar. On je ratni veteran, zna sa borcima. Vjerujem da smo izabrali pravog čovjeka”, kazao je o bivšem ministru komunikacija i saobraćaja.

2018. godinu je ocijenio burnom, a pamtit će je po:

“Dvije oslobađajuće presude, po moralnoj pobjedi, po brutalnoj izbornoj krađi, kao društvo smo izgubili pozitivan zamah, godina opterećena nacionalnim sukobima, i nadam se da će sljedeća biti bolja”, rekao je Radončić za N1.

Sastao se Radončić i sa Wigemarkom, te prenio da je on prijatelj BiH koji želi što brži i jači euroatlantski put i koji želi da se stavi na raspolaganje bh. građanima.

Kao najpozitivnije iskorak ove godine je istakao aktivaciju MAP-a, te je još jednom kazao da je pristalica NATO integracija.

Komentarišući (ne)imenovanje rukovodstva komisije za izbor Vijeća ministara – Radončić je rekao da je to čista procedura, i da je svima jasno da budući mandatar treba biti iz reda srpskog naroda, te da je njegova stranka glasala u skladu s tim.

Radončić je rekao da je pristalica toga da se Vijeće ministara što prije formira, zbog situacije u regionu i svijetu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.