Kesić, Kurt i Sor u Pressingu: Dodik – Bosanac, Srbin ili bosanski Srbin?

Vijesti 31. dec 201818:03 > 20:14
N1

Najveće političke gafove, smiješne izjave, bizarne situacije i društvene apsurde koji su obilježili 2018. analiziraju zvijezde satirično-humoristične scene regije: autor i voditelj emisije "24 minuta" iz Beograda Zoran Kesić, urednik i voditelj „Newsbar Prime time“ programa iz Zagreba Borna Sor, dizajner i komičar iz Sarajeva Almir Kurt.

Šta je Milorad Dodik – Bosanac, Srbin ili bosanski Srbin – pitanje je na koji su odgovorili Kesić, Sor i Kurt.

Kesić je podsjetio na političku “tolerantnost” Dodika, pa je mišljenja da ne bi bilo iznenađujuće da bude ljudima zabranjivao da ga nazivaju “Srbinom”.

I stranačka kolegica Dodika, Željka Cvijanović je bila povod razgovora u novogodišnjem Pressingu. Kesić smatra da se Cvijanović bori za totalnu slobodu u Republici Srpskoj koja će biti u potpunosti biti oslobođena ljudi.

“U Izetbegoviću ostala prazna ljuska”

“Za jednog predsjednika sam ja siromašan čovjek”, poručio je Bakir Izetbegović u intervjuu za N1. Sor je ovu izjavio protumačio kao duhovnim, a ne materijalnim siromaštvom Izetbegovića, pa je tako u njemu ostala “prazna ljuska”.

Tri komičara su izrazili svoj sud o odnosima Jean-Claude Junckera, predsjednika Evropske komisije sa regionalnim političarima, posebno sa Andrejom Plenkoviće, premijerom Hrvatske.

O Barbari Životić

Barbara Životić, novinarka televizije ‘Studio B’ je svojim izvještavanjem o protestima opozicije u Beogradu također obilježila godinu na izmaku. Za Sora je njeno izvještavanje očigledno pokazatelj da je riječ o “stranom agentu”, dok Kurt kazao da je riječ o “barbarskom izvještavanju”.

Šta su Kurt, Kesić i Sor rekli o borbi Fadila Novalića protiv antifašizma, konstataciji jednog stručnjaka da je ćevabdžinica izvor zagađenja zraka u Sarajevu i intoniranju himne Bosne i Hercegovine u Skupštini Kantona Sarajevo, pogledajte u video prilogu.

N1 pratite putem aplikacija za Android|iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.