Majka Suzana zapalila svijeću za sina Davida: O Davoru ne znam apsolutno ništa

Vijesti 31. dec 201818:35 > 18:41
N1

Suzana Radanović, majka ubijenog Davida Dragičevića, večeras je u hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci zapalila svijeću za Davida. Kako je kazala, policija je zabranila okupljanja, a o Davoru ne zna ništa.

Govorila je o Davoru Dragičeviću za kojim je banjalučka policija raspisala potragu, a kojem se od sinoć gubi svaki trag.

“Nisam se čula, ne znam niša, apsolutno ništa. Sinoć sam čula da je uhapšen, učinilo mi se da je on od nekog momka, kasnije su mi rekli da nije on. Čula sam, ljudi dolaze sa raznim informacijama. Čula sam da je uhapšen. Zvali smo SUP gdje su rekli da tamo njega nema. Ja dalje ništa ne znam, da li je uhapšen, da li se krije, gdje je i šta je… Dobijam informacije sa milion strana, ne znam kome da vjerujem”, kazala je Suzana okupljenim novinarima u Banjaluci.

N1

Zbog učestalog narušavanja javnog reda i mira, vršenja krivičnih djela, sprečavanja normalnog odvijanja saobraćaja te nepoštovanja Zakona o javnom okupljanju RS, sva buduća javna okupljanja grupe ”Pravda za Davida” će biti spriječena i prekinuta u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS, a učesnici takvog javnog okupljanja će biti sankcionisani u skladu sa zakonom – upozoreno je iz Policijske uprave Banjaluka.

“Ja sam došla da zapalim svijeće za svoje dijete. Ovo nije okupljanje. Okupljanje su zabranili. Nikoga nisam zvala, uhapsit će me čim izađem na ulicu”, navela je ona.

N1

Nadležne gradske službe otkazale su prethodno najavljene novogodišnje kulturno-zabavne manifestacije. U isto vrijeme, banjalučka policija potvrdila je da, nakon sinoćnjih događaja u Banjoj Luci, traga za pet osoba, zbog sumnje da su počinil krivična djela i prekršaje.

U pitanju su Davor Dragičević (1969.), Stela Milanović (1964.), Stefan Blagić (1991.) te Njegoš Tomić (1982.) dok se, prema navodima agencije Srne a Aleksandar Gluvić (1997.) dobrovoljno predao. Kasnije, potraga je raspisana i za Draškom Stanivukovićem.

N1 pratite putem aplikacija za Android|iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.