Detalji ubistva Miloša Ostojića

N1

Dvadesetdevetogodišnji Miloš Ostojić ubijen je sinoć u Istočnom Sarajevu. Slučaj je okarakterisan kao teško ubistvo, a u potragu za počiniteljima uz MUP Republike Srpske uključila se i policija Kantona Sarajevo. Privedeno je više osoba, koje se mogu dovesti u vezu sa ubistvom i u toku je kriminalistička obrada. Sam uviđaj trajao je više od 12 sati.

Istočno Sarajevo, prvi januar kasno uveče. Miloš Ostojić automobilom je stigao u Karađorđevu ulicu pred klub Sparta.

Nepoznati počinilac nešto iza 23 sata pucao je na Ostojića koji je zadobio teške tjelesne povrede nakon čega je prevezen u Bolnicu Kasindo gdje je i preminuo.

“Na osnovu pregleda rana vidjelo se radi o tri prostrelne rane u predjelu karlice i prepona, koje su najvjerovatnije zadobijene vatrenim oružjem. Pokušalo se sa reanimacijom, pacijent je prebačen u intenzivnu njegu. Tu je urađena kardio-pulmunalna reanimacija, međutim, nije dala rezultate”, kazao je Dalibor Bošković, portparol Bolnice Kasindo.

Slučaj je okarakterisan kao teško ubistvo zbog čega je istragu preuzela Uprava za teški kriminal MUP-a RS i republički tužilac. Tokom dana privedeno je više osoba koje se dovode u vezu sa ovim krivičnim djelom.

“Na području Istočnog Novog Sarajeva sinoć je nađeno i zapaljeno putničko motorno vozilo Golf 5 koje se dovodi u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela”, kazala je Mirna Miljanović, portparolka MUP-a RS.

U akciju se, na zahtjev MUP-a RS, uključio i MUP KS koji je kontrolisao automobil Renault Clio i priveo muškarca i ženu.

“Policijski službenici MUP-a KS su kontrolisali jedno vozilo i lica u vozilu, nakon toga ta lica su predata PU Istočno Sarajevo”, saopštila je Suvada Kuldija, portparolka MUP-a KS.

U Karađorđevoj ulici muk. Malo je onih koji žele pred kamere. Ništa čuli nisu, a i ako su čuli, mislili su da su po srijedi pirotehnička sredstva.

“Nisam bio ovdje sinoć. Evo sada sam došao”, kaže jedan od stanara Karađorđeve ulice.

Prije tačno sedam mjeseci, u Istočnom Sarajevu, na sličan način ubijen je i Siniša Miličević zvani Tigar. To ubistvo do sada nije rasvjetljeno. Načelnik Istočnog Novog Sarajeva Ljubiša Ćosić, na čijem se području dogodilo ubistvo, poziva MUP da otkrije ubice.

“Mislim da je ovo krajnji momenat da Policija RS počne da radi svoj posao kako treba. Ja nisam nikada sumnjao u aktivnosti MUP-a, ali radi se o tački koja mora biti riješena”, poručio je Ćosić.

Ubijeni Miloš Ostojić sin je poznatog biznismena sa prostora Istočnog Sarajeva.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.