Ne zna se kada će proces odgovora na dodatna pitanja EU biti završen

Vijesti 03. jan 201916:01 > 16:08
Shutterstock

Priprema odgovora na 655 dodatnih pitanja iz Upitnika Europske komisije je u finalnoj fazi, rečeno je za N1 iz Direkcije za evropske integracije Bosne i Hercegovine (DEI BiH).

Do sada su 34 od 35 radnih skupina, koje u okviru mehanizma koordinacije procesa europskih integracija u Bosni i Hercegovini pripremaju odgovore na dodatna pitanja, završile aktivnosti na tehničkoj finalizaciji odgovora bilo da su usuglasile odgovore ili da su izdvojile one o čijem sadržaju nisu postigle suglasnost, navode iz ove institucije.

Očekuje se da preostala radna skupina žurno dostavi tehnički finalizirane odgovore, a kako bi ih Komisija za europske integracije mogla razmotriti. Istovremeno, odgovarajućom dinamikom završava se porces prevođenja i proces stručne, jezične i pravne redakture prijevoda odgovora.

“Nakon što se svi tehnički finalizirani odgovori dostave i prevedu slijedi procedura potvrđivanja na svim razinama vlasti, a kako bi prijevodi sveobuhvatnih odgovora, nakon potvrde i u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, mogli biti upućeni Europskoj komisiji. U ovom dijelu procesa ključno je da sve radne skupine žurno završe aktivnosti na pripremi odgovora te da se ti odgovori dostave Europskoj komisiji u najkraćem mogućem roku. Pouzdanu procjenu kada će cjelokupan proces biti kompletiran nitko nije u mogućnosti dati”, navode iz  Direkcije za evropske integracije Bosne i Hercegovine (DEI BiH) za N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagrami UŽIVO na ovom linku.