Upoznajte Samira Bečića – jednog od najboljih fitness trenera u SAD-u

Vijesti 03. jan 201917:05 > 17:22
N1

Samir Bečić je jedan od najuglednijih fitness trenera u Sjedinjenim Američkim Državama. Porijeklom je iz Ključa iz kojeg odselio prvo u Minhen, a potom je migrirao u Sjedinjene Američke Države u kojima živi već 18 godina.

Novine ‘Huffington Post’ su ga proglasile za jednim od četiri najvažnija fitness trenera u ovoj državi. ‘Washington Times’ ga smatra vodećom osobom za fitiness u Sjedinjenim Državama. Bečić je odnedavno i politički aktivan. O fitnessu i politici je Bečić govorio za N1.

Trenutno boravi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine za koji je kazao da se najbolje odmori upravo u njemu.

Upitan kako se postaje jednim od najznačajnijih fitness trenera u Sjedinjenim Američkim Država, odgovorio je:

“Bio je to naporan rad. Samo disciplina, fokus i pozitivno razmišljanje. Kada vam je pozitivno razmišljanje životna filozofija, onda je sve moguće”.

Prema njegovim riječima, zdravlje ne predstavlja samo vježbanje i zdrava ishrana, već i pozitivno okruženje.

Bečić je u razgovoru za N1 poručio sljedeće:

“Metoda koju ja koristim za vježbanje podrazumijeva da vam ne trebaju sprave za vježbanje. Dovoljno vam je samo vaše tijelo. Ljudi u kolicima mogu vježbati. Dovoljno je samo 15 do 20 minuta vježbe na dan i rezultati su tu”.

Kao razlogom zašto su Evropljani više fit od Amerikanaca je naveo to što imaju više prostora da se kreću, kao što su parkovi. Istakao je i to da ima istu titulu kao i Arnold Schwarzenegger, holivudski glumac, a to je ‘car fitnessa’ koju je slavnom glumcu uručio George Bush stariji, nekadašnji predsjednik Sjedinjenih Američkih Država. 

Zatim je dodao sljedeće:

“Arnold je imao podršku 30 do 40 političara. Ja imam podršku preko 100 političara. Oni podržavaju moj način pristupa fitnessu”.

Podržava trenutnog gradonačelnika Hustona koji dolazi iz reda demokrata i bit će u njegovom izbornom štabu za predstojeće izbore.

Kako je kazao za N1, poklanja se samo ljepoti, kulturi i ljubavi.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagrami UŽIVO na ovom linku.