Mehmedbašić za N1: Preko muzike sam dolazio do svojih klijenata

Vijesti 08. jan 201921:44 > 21:47
N1

U Večernjem studiju N1 televizije, Omar Mehmedbašić, sarajevski advokat je govorio o svojoj muzičkoj i pravnoj karijeri. Objasnio je kako su u njegovom slučaju ova dva zanimanja povezana jer je preko muzike uspjevao doći do svojih klijenata. Posebno je komentarisao svoju prepoznatljivost u javnosti kao stučnjaka za razvode.

Podsjetio se vremena kada je u Sarajevu “svaki haustor imao svoj bend” i da je sam priželjkivao da postane muzičar. Ali, smatra da je 80-ih godina bilo teže postati muzičarom dodavši:

“Sarajevo je tada iskompleksiralo druge centre – Beograd, Zagreb, Ljubljanju, Skoplje. To su tada bil provincije, što se tiče kulture”.

Istakao je da na bosanskohercegovačkoj muzičkoj sceni postoje individualni uspjesi iza kojih “ne stoji država”.

Mehmedbašić koji je bio osnivač benda ‘Omar i Mjesečari’ se podsjetio da je na snimanju njihovog prvog albuma bio Goran Bregović.

“Sarajevo je dovoljno velik, ali mali grad da bi mogao doći do Brege”.

Potom je u Večernjem studiju N1 televizije govorio o svojoj karijeri kao adovakata kazavši da je cijela njegova muzička karijera bila isprepletena kroz pravo. Prema njegovim riječima, zasluge zašto je postao pravnik pripadaju njegovim roditeljima koji su vršili “pritisak” na njega da završi fakultet.

Istakao je i sljedeće:

“Najpopularniji sam kod klijenata jer imam puno prijatelja. Kroz muziku sam ljudima bio pristupačan i tako sam proširio krug prijatelja”.

Dotakao se i svojeg načina odjevanja naglasivši da je on primjer da “odijelo ne čini čovjeka”. Ukazao je na to da je razveo mnoge osobe, među kojima su Milić Vukašinović i Amra Silajdžić, te da razvod nije bezazlena stvar dodavši:

“Negdje sam pročitao ili će raditi sjekire ili Omar Mjesečar”.

Naveo je da postoje različiti razlozi za razvode i da je preljuba najmanje uzrok razvoda. Mišljenja je da ne postoji sretan kraj u razvodu.

Pogledajte snimak cijele emisije. 

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.