U Sarajevu napadnuta ekipa RTRS-a

Vijesti 10. jan 201918:45 > 18:47
RTRS

U Sarajevu je danas u Mis Irbinoj ulici napadnuta ekipa RTRS-a. Kako je potvrđeno za N1 u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, nepoznata osoba je udarila nogom i pljunula na automobil.

Kako navode iz RTRS-a, njihovom vozaču Slobodanu Vaskoviću, koji je u automobilu čekao ekipu, prišlo je za sada nepoznato lice i uz psovke i uvrede udarilo nogom službeni automobil RTRS-a i pljunulo u staklo na vozačevim vratima.

“Oko 15:40 sati obavijeđtena je druga PU da je u ulici Mis Irbina od strane NN lica vozaču koji je sjedio u zaustavljenom vozilu koje je imalo oznake RTRS od strane NN lica, prema izjavi vozača, upućene su psovke i prema njegovoj izjavi udarali nogom u vrata vozila  gdje nije pričinjena materijana šteta. Obaviješten kantonani tužilac KS, a vozač upućen u Drugu PU da prijavi slučaj što do sada nije nije učinio”, rekli su za N1 u Operativnom centru MUP-a KS.

Kako navode iz RTRS-a, vozaču ove televizijske kuće Slobodanu Vaskoviću, koji je u automobilu čekao ekipu, prišlo je za sada nepoznato lice i uz psovke i uvrede udarilo nogom službeni automobil RTRS-a i pljunulo u staklo na vozačevim vratima.

Novinar i snimatelj RTRS-a danas su pratili konferenciju za novinare članova Predsjedništva BiH Šefika DŽaferovića i Željka Komšića, a vozač Vasković napadnut je dok je čekao nakon završenog zadatka da odveze ekipu natrag u Informativno-tehnički centar RTRS-a u Istočnom Sarajevu, stoji u saopćenju RTRS-a. 

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagrami UŽIVO na ovom linku.