Tim FUCZ-a dostavio pomoć ugroženima u Livnu i Bosanskom Grahovu

Vijesti 11. jan 201918:52 > 18:58
FCUZ

Tim Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) dostavio je pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama socijalno ugruženim i starim osobama u Donjim Kazancima i Crnom Lugu u općini Bosansko Grahovo i u livanjskim selima Sajkovići i Radanovci. Pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama Pakete sa hranom i higijenskim namirnicima obezbijedio je livanjski Crveni krst/križ, a čizme i kabanice Uprava civilne zaštite Kantona 10.

FCUZ
FCUZ
FCUZ
FCUZ
FCUZ
FCUZ
FCUZ

Tim FUCZ-a iz Livna danas je terenskim vozilom obišao socijalno ugrožene i starije osobe u snijegom zametenim selima na području Livna i Bosanskog Grahova i uručio im pakete sa hranom i higijenskim potrepštinama.

Prethodno su radnici Uprave civilne zaštite Kantona 10 pokušali doći do stočarskih porodica na visoravni Kruzi ispod planine Cincar kako bi im uručili hranu, higijenske potrepštine, čizme i kabanice, ali su se zbog snijega i leda morali vratiti.

Danas je pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama tim FUCZ-a terenskim vozilom uspio dostaviti socijalno ugruženim i starim osobama u Donjim Kazancima i Crnom Lugu u općini Bosansko Grahovo i u livanjskim selima Sajkovići i Radanovci.

Pakete sa hranom i higijenskim namirnicima obezbijedio je livanjski Crveni krst/križ, a čizme i kabanice Uprava civilne zaštite Kantona 10.

Radi se o nepristupačnim selima pa se moraju koristiti terenska vozila, a i proteklih godina FUCZ je u zimskom periodu dostavljala pomoć ugroženom stanovništvu na ovom području.

Pošto nije uspio danas, tim FUCZ-a će se u toku sutrašnjeg dana terenskim vozilom pokušati probiti do snijegom zametenih stočara na visoravni Kruzi ispod planine Cincar.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.