"Hoće li Plenković napokon biti dosljedan, osuditi i odreći se i Čovića?"

Vijesti 11. jan 201919:04 > 19:07
N1

Predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske Davor Bernardić oštro je kritikovao prisustvo lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića i ambasadora Hrvatske Ivana Delvechija na jednom od događaja povodom obilježavanja Dana Republike Srpske koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim.

“Toliko o brizi HDZ-a BiH za Hrvate u Bosni i Hercegovini i za cjelovitost te države”, rekao je Bernardić.

Bernardić je od hrvatskog premijera Andreja Plenkovića zatražio javno očitovanje o potezu hrvatskog veleposlanika u BiH, ali i o potezu Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH.

“Vladajući su osudili i odrekli se hrvatskog veleposlanika u BiH Del Vechia zbog odlaska u Banja Luku na obilježavanje neustavnog Dana Republike Srpske. Pitanje je hoće li Plenković napokon biti dosljedan, osuditi i odreći se i Dragana Čovića?”, pita se Bernardić.

Bernardić smatra kako bi hrvatska javnost trebala znati je li veleposlanik Del Vechio otišao u Banjaluku na proslavu neustavnog Dana Republike Srpske u dogovoru s hrvatskom ministricom Marijom Pejčinović Burić pa se sad to pokušava zataškati.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.