Napad na policiju u Sarajevu

Vijesti 15. jan 201914:44 > 15:02
N1

Jedan muškarac uhapšen je u Sarajevu zbog sumnje da je napao i povrijedio policijskog službenika, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Dogodilo se to jučer u 18,40 sati, a policijski službenici Druge policijske uprave llišili su slobode M.S., rođen 2000.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ”napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti”.

On je spomenutog dana u 18 sati, prilikom intervencije, u ulici Jukićeva, općina Centar Sarajevo, fizički napao i povrijedio policijskog službenika.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici prim. dr. Abdulah Nakaš u Sarajevu, gdje su konstatovane lakše tjelesne povrede.

O događajima je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice M.S. je predato u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.